Stel je voor Nu Bewust

Stel je voor geeft aan dat alles mogelijk is. Elk moment opnieuw. Nu. Bewust worden van wat er in en om jou heen gebeurd. Ruimte om het leven te zien in mogelijkheden. Rust om te voelen waar het eigenlijk om gaat. Flexibiliteit om van richting te kunnen veranderen. Moed om in beweging te komen. Subtiele sturing geven aan de stroom van het leven. Bewust voelen - voeden - verbinden.
Welkom bij de website van bewustzijnscoach Estèl van Hattem!

Leven volgens waarheid

Wat heeft dit jaar als nomade mij nog meer gebracht? Het heeft mij vrij gemaakt. Vrij van conditionering. Tenminste, voor een groot deel. Mijn tot nu toe 'ontvangen wijsheid' was nodig aan vervanging toe. Had grondig verder onderzoek nodig. Uiteindelijk zijn het de ervaringen die realisatie van de waarheid persoonlijk maken. Gevoelens zijn instrumenten om die werkelijkheid te ervaren. Mijn werkelijkheid. De werkelijkheid. Bewustzijn van mijn gevoelens en gedachten werd groter. Niet blijven kleven aan de gevoelens en gedachten, maar meer constateren, observeren. En tegelijkertijd ervaarde ik mijn gevoelens intenser èn subtieler...
En of ik dat heb ervaren. Onthechting. Geen harde kern meer om mij aan vast te klampen. Woning, relatie en werkplek liet ik achter. Niet wetend waar ik volgende week zou slapen. Conditioneringen wilde regelen, plannen, veilig stellen. Terwijl dit, paradoxaal genoeg, het leven alleen maar frustreert. Vertrouwen. Overgave. En aangrijpen, of beter gezegd, aanhaken wat voorbij komt. Zo kwam ik altijd weer in een nieuw warm bedje. En werd ik elke keer krachtiger in dit bestaan. Steeds meer zag ik subtielere aanwijzingen op mijn pad. Ogenschijnlijk kleine geschenken bleken veel grootser. Gevoelens gingen dieper, werden genuanceerder. De smaak van het gevoel maakt niet meer uit. Ook daar onthecht je van. Het gaat om de intensiteit van het moment. Daar ligt de ware rijkdom, de vreugde. Het leven in volle teugen, zonder terughoudingen. Mijn 'ontvangen wijsheid' is vervangen door 'ervaren wijsheid'. Leven volgens waarheid. Mijn waarheid. Zo leef ik nu. In het nu. En ik raad het iedereen aan...