Stel je voor Nu Bewust

Stel je voor geeft aan dat alles mogelijk is. Elk moment opnieuw. Nu. Bewust worden van wat er in en om jou heen gebeurd. Ruimte om het leven te zien in mogelijkheden. Rust om te voelen waar het eigenlijk om gaat. Flexibiliteit om van richting te kunnen veranderen. Moed om in beweging te komen. Subtiele sturing geven aan de stroom van het leven. Bewust voelen - voeden - verbinden.
Welkom bij de website van bewustzijnscoach Estèl van Hattem!

Helderheid in verwarring

Dankbaarheid voel ik elke keer wanneer ik een nieuwe drempel over stap. Bijzonder hoe mensen hun stekkie openstellen voor mij. Sommigen ken ik al mijn leven lang, anderen ken ik nog maar kort. Gevoel van vertrouwen is wat ons bindt. Wat een rijkdom om zo te mogen leven.
Opvallend is wat omgeving met mij doet. Niet alleen de woning zelf. Maar vooral het landschap er omheen. Vanuit het westen nu weer in het oosten merk ik meer stroming. De heuvels, het bos afwisselend met velden hebben invloed op mij. Duidelijker dan ik verwacht had. Meer thuis. In mijzelf. Dat is wat natuur voor mij doet. Een niet helemaal nieuw, maar wel mooi inzicht.
Contact met mijn omgeving lijkt onder een vergrootglas te komen te liggen. Gesprekken maken meer impact. Bieden stof tot nadenken. Waar ik voor sta. En waarom. Wat anderen hiervan vinden. Leefgewoonten worden ook meer zichtbaar. Dein ik mee op andermans leefgewoonte? Of sta ik op en doe het anders? En wat doet dat met de relatie met die ander? Verwarring. Wat gebeurd hier nu? In relatie met anderen dreig ik mijzelf ergens te verliezen. De keerzijde van een sterk invoelend vermogen. Alleen alertheid geeft helderheid. Terugkeer naar mijn eigen essentie. Het is een patroon wat me ooit heeft gediend. Tijd om dat stuk los te laten. Een ware ontdekkingstocht.
Nog sterker voel ik de drang om te mediteren, te bewegen, maar ook het contact te zoeken. Nieuwe balans van beweging en gezellige drukte tegenover rust en stilte blijkt nodig. Bij elk adres weer. Het duurt een paar dagen. Die ruimte geef ik mezelf dan ook.