Stel je voor Nu Bewust

Stel je voor geeft aan dat alles mogelijk is. Elk moment opnieuw. Nu. Bewust worden van wat er in en om jou heen gebeurd. Ruimte om het leven te zien in mogelijkheden. Rust om te voelen waar het eigenlijk om gaat. Flexibiliteit om van richting te kunnen veranderen. Moed om in beweging te komen. Subtiele sturing geven aan de stroom van het leven. Bewust voelen - voeden - verbinden.
Welkom bij de website van bewustzijnscoach Estèl van Hattem!

Van huis naar huis....

Vanuit (nog voor even) mijn huis in Doorwerth pak ik het Maarten van Rossum pad op. Zwaar bepakt begin ik met stevige tred. Een wandeltocht van 150 kilometer. Volledig zelfvoorzienend. Een klein huisje op mijn rug. Zelfverzekerd. Met licht naïeve enthousiasme. En ja, zoals veel in het leven, loopt het anders dan gepland... De nachten blijken koud. Heel koud. Zelfs met thermo-ondergoed. Route blijkt zwaar. Mijn heup sputtert tegen. Oeps. Blessure. Op dag twee! Een noodrem waar ik niet omheen kan. Zelfs het strebertje in mij kan niet anders dan toegeven. Knieval. Na kort beraad met mijzelf en enig gepuzzel, ontvouwt zich de nieuwe route. Blijken slaapplaatsen en pleisterplekken precies dat te geven wat ik nodig heb. Soms gratis koffie en fijn gesprek. Soms stilte en confrontatie. Want ik kom mijzelf uiteraard 'tegen'. Gedachten gaan alle kanten op. Emoties volgen elkaar op. De geest zoekt uitvluchten, wil het liever niet aan. Dan ineens. Sta ik stil. Kijk ik om me heen. Besef ik, ruik ik, voel ik. Wauw! Wat is de natuur toch mooi. Simpel geluk. Wat een rijkdom. Genieten. Al het andere is relatief. Verhaal. Het verdient aandacht. Maar geen podium. Mijn lichaam trakteert me de rest van de week op weerbaarheid. Ondanks de kou. Ondanks de pijn. De wolken verdwijnen voor de zon. Ik voel me gedragen. Zodat ik kan dragen. Wat het ook is. Uiteindelijk eindigt mijn reis in Hattem. Hoe toepasselijk. Van huis naar huis. En thuis in mijzelf...